Munsterman verwacht vierdeling Eredivisie

FC Twente-voorzitter Joop Munsterman verwacht dat er in de nabije toekomst een vierdeling plaatsvindt in het betaald voetbal. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van zijn cluppie FC Twente, liet de preses zijn visie hier over schijnen.

Volgens Munsterman zal de top van de Eredivisie gaan bestaan uit Ajax en psv. Beide clubs werken met een begroting tussen de vijftig en zeventig miljoen. De groep die daarna volgt werken met een begroting tussen de 28 en 38 miljoen. Volgens Munsterman moet zijn FC Twente daar ook toe gaan behoren samen met AZ, Heerenveen en feyenoord.
Dan komen de clubs die rond de vijftien miljoen euro te besteden hebben, gevolgd door een staartgroep met een begroting van tien miljoen euro.

Om dit allemaal te realiseren zal Munsterman ook eens moeten beseffen dat een club alleen maar kan groeien door professioneel deel te nemen aan de transferwereld. In ieder contract een gelimiteerde transfersom zetten lijkt een nieuwe hobby te zijn geworden van de voorzitter. Eerder dit seizoen was Ajax bereid om vijf miljoen neer te tellen voor Rob Wielaert maar Munsterman wist zijn verdediger om te praten met een nieuw contract met clausule. Wielaert maakte hier dankbaar gebruik van en vertrok voor twee miljoen minder naar Amsterdam. Ook Eljero Elia lijkt gevallen voor de tactiek van zijn voorzitter.

Waar Ajax het absoluut weigerde om Klaas Jan Huntelaar een contract aan te bieden met een gelimiteerde transfersom ligt ons nog vers in het geheugen. Huntelaar vertrok hierdoor voor de hoofdprijs terwijl Ajax ook had kunnen kiezen voor een contractverlenging met clausule, waardoor Huntelaar waarschijnlijk nu nog bij Ajax had gespeeld, maar komende zomer voor beduidend minder was vertrokken. Dat Munsterman dinsdagavond op een receptie was en niet het voetbal volgde blijkt nu ook wel. De preses schat ook feyenoord hoog in in de komende jaren terwijl heel voetballend nederland heeft kunnen zien dat een plekje in de staartgroep waarschijnlijk het hoogst haalbare is de komende tijd.

Related posts