Luque: ‘Ajax dankbaar voor verhuur’

Hij werd gehaald als de opvolger van Wesley Sneijder, maar bracht nooit wat er van hem werd verwacht. We hebben het over Albert Luque. Het voormalig toptalent is momenteel door Ajax verhuurd aan Malaga in Spanje. In een vraaggesprek met AD Sportwereld. geeft Luque toe dat hij baalt van de weinige kansen die hij heeft gekregen bij Ajax..

‘Toen ik bij Ajax tekende, kwam een droom uit’, vertelde de aanvaller. ‘Ik ben een Catalaan. Alle voetballiefhebbers in Barcelona houden van twee clubs. Uiteraard FC Barcelona. En Ajax. Ik begon mezelf steeds sterker te voelen, maar toen Koster het voor het zeggen kreeg, veranderde mijn situatie snel. Ik raakte vanuit de basiself op de tribune en kwam niet meer aan bod.’

Van Basten
Kosters opvolger, Marco van Basten, leek Luque een nieuwe kans te gaan gunnen. ‘Met hem als coach had ik er veel vertrouwen in dat ik kon laten zien dat ik nog steeds de oude Albert Luque ben’, zegt de Spanjaard. ‘Aanvankelijk leek hij ook wel plannen met mij te hebben, maar toen de voorbereiding drie weken verder was, kreeg ik te horen dat ik weg mocht. Jammer? Natuurlijk. Toen ik een klein jongetje in Barcelona was, was Van Basten de beste speler van de wereld. Ik wilde van hem leren, maar het zat er niet in.’

Toch was de Spanjaard blij met een verhuur in plaats van een permanent vertrek. ‘Ik ben Ajax en mijn zaakwaarnemer Lagendijk zeer dankbaar dat ze hebben meegewerkt aan verhuur. Ze losten het probleem in augustus als een ‘gentleman’ op’, aldus de 30-jarige speler. Tot op heden verscheen Luque vijftien maal op het veld namens Malaga, waarin hij twee maal wist te scoren.

Related posts