Jong Ajax met grote cijfers langs Argon

Wat Jong Ajax betreft mag Eredivisie voor Beloften hervat worden. Het elftal van Adrie Koster had geen kind aan Argon (1-8) en is in de ogen van de coach helemaal klaar voor de wedstrijd tegen Jong AZ. Martina, De Jong (2), Goossens, Sarpong, Kennedy, Manucharyan (penalty) en Bodul waren de doelpuntenmakers voor Jong Ajax.

,,De uitslag had nóg groter moeten zijn”, vond coach Adrie Koster. ,,Er zaten leuke aanvallen tussen, mede doordat we continu druk zetten op Argon. Maar ik had dan ook wel een aardig team tot mijn beschikking.” Daarmee doelde Koster op de spelers Bruno Silva, Toby Alderweireld, Evander Sno, Siem de Jong, Jeffrey Sarpong, Javier Martina en Leonardo. Zij kwamen afgelopen zondag met de A-selectie niet – of bijna niet – in actie tegen NEC en maakten zodoende speelminuten.

Halverwege had Jong Ajax de wedstrijd tegen de zondaghoofdklasser al in de zak. Dankzij treffers van Martina, De Jong (2) en John Goossens had het elftal in Mijdrecht een ruime marge opgebouwd. ,,We hebben op zich wel lekker gevoetbald”, vond Koster, die veel wissels toepaste. De veranderingen nekten het spel van het beloftenteam geenszins. Ook na de theepauze werd er vier keer gescoord. Sarpong, Kennedy, Edgar Manucharyan middels een strafschop en Darko Bodul maakten de treffers. Voor Argon betekende het de tweede nederlaag in een week tegen een elftal van Ajax. Ajax Zaterdag bleek eerder met 2-1 te sterk voor de Mijdrechters.

,,We kijken wel uit naar de hervatting van de competitie”, erkende Koster. ,,We hebben goed getraind en drie goede oefenwedstrijden gespeeld.” Komende maandag wacht Jong AZ op de Toekomst. Jong Ajax is met een derde stek op de ranglijst nog volop in de race om het kampioenschap. De achterstand op koploper Jong NEC is slechts twee punten.

Opstelling Jong Ajax:
Gentenaar (46. Padt); Silva (60. Supusepa), Mac Intosh, Alderweireld, Goossens; Sno (75. Bodul), De Jong (60. Hasselbaink), Danilo (60. Schell); Martina (46. Kennedy), Leonardo (60. Manucharyan), Sarpong (60. Lazic).

Bron: Ajax.nl

Related posts