Rommedahl op huurbasis naar NEC

De kogel is door de kerk: Dennis Rommedahl speelt de rest van het seizoen op huurbasis bij NEC. De 30-jarige Deen skrijgt bij Ajax weinig kans op speeltijd en mocht daardoor vertrekken. Technisch directeur Carlos Aalbers van de Nijmegenaren laat tegenover De Gelderlander weten dat de kans groot is dat de aanvaller woensdagavond al zijn debuut maakt in de bekerwedstrijd tegen Sparta.

Er was NEC veel aan gelegen om voor het einde van de transferperiode (op 1 februari) zijn voorhoede te versterken. De Nijmeegse club was met name op zoek naar een rechterspits die direct inzetbaar is.

Rommedahl heeft een groot deel van zijn carrière in Nederland gevoetbald. De snelle buitenspeler begon zijn loopbaan in het seizoen 1995/96 bij de Deense club Lyngby. Anderhalf jaar later werd hij aangetrokken door psv. De Eindhovense club stalde hem het seizoen erop bij RKC. In Waalwijk brak hij echt door, waarna hij in de zomer van 1998 werd teruggehaald door de club uit Eindhoven. Vervolgens was hij zes seizoenen lang een vaste waarde bij psv.

In de zomer van 2004 koos hij voor een avontuur in de Premier League. Hoewel hij ook bij Charlton Athletic drie jaar lang min of meer vaste keus was, haalde hij nooit meer het hoge niveau van zijn Eindhovense periode.

Nadat de club uit Londen anderhalf jaar geleden degradeerde, keerde Rommedahl terug naar Nederland. Bij Ajax kwam hij in zijn eerste seizoen nog tot dertig wedstrijden. Sinds het aantreden van Marco van Basten krijgt hij echter bijna geen speeltijd meer.

Zie ook eerdere berichten:
19-01-2009: NEC: ‘Komst Rommedahl naar Nijmegen in belang van Ajax zelf’
16-01-2009: NEC hoopt komst Rommedahl na weekend af te ronden
13-01-2009: NEC meldt zich officieel voor Rommedahl
12-01-2009: ‘NEC aast op Rommedahl’
09-01-2009: Lerby: ‘Rommedahl wil het liefst in Nederland blijven’
07-01-2009: Blind: ‘Twee clubs hebben zich gemeld voor Rommedahl die net als Bakircioglu weg mag’
20-12-2008: ‘Flinke belangstelling voor Rommedahl: Drie Franse en diverse Engelse clubs’

Related posts