Rommedahl gelijk basisspeler NEC: ‘Het is hier wat relaxter dan bij Ajax’

Dennis Rommedahl krijgt meteen een basisplaats bij NEC. De kersverse Ajax-huurling start woensdag in de bekerwedstrijd tegen Sparta direct vanaf de aftrap. Saidi Ntibazonkiza moet zijn plek afstaan aan de Deen. Trainer Mario Been is blij met de komst van Rommedahl en dat blijkt wel uit het vertrouwen dat hij krijgt. “Dennis is een hele goede speler en hij is hartstikke fit. Ik heb hem vorige week nog een hele wedstrijd zien spelen. Al was dat een ander niveau,” aldus Been tegen Omroep Gelderland.

Rommedahl zelf zegt ook blij te zijn met zijn tijdelijke overstap naar NEC Nijmegen. Rommedahl had in Amsterdam geen basisplaats meer. Ook kwam hij amper aan spelen. “Ik wilde sowieso graag in Nederland blijven en NEC was een superoptie voor mij. De manier van voetballen spreekt me aan. Het is echt een team waarin iedereen knokt voor elkaar en dat is wat ik ook graag wil”, merkt de rechtsbuiten.

Relaxter
De Deense speler trainde dinsdag voor het eerst mee met de Nijmeegse ploeg. “Het is hier wat relaxter dan bij Ajax, er worden ook meer grappen gemaakt. Ik heb het allemaal als zeer positief ervaren. Er is een mooie balans tussen dollen maar ook serieus en professioneel bezig zijn”, aldus Rommedahl op de officiële website van de Nijmegenaren.

Zie ook eerdere berichten:
20-01-2009: Rommedahl op huurbasis naar NEC
19-01-2009: NEC: ‘Komst Rommedahl naar Nijmegen in belang van Ajax zelf’
16-01-2009: NEC hoopt komst Rommedahl na weekend af te ronden
13-01-2009: NEC meldt zich officieel voor Rommedahl
12-01-2009: ‘NEC aast op Rommedahl’
09-01-2009: Lerby: ‘Rommedahl wil het liefst in Nederland blijven’
07-01-2009: Blind: ‘Twee clubs hebben zich gemeld voor Rommedahl die net als Bakircioglu weg mag’
20-12-2008: ‘Flinke belangstelling voor Rommedahl: Drie Franse en diverse Engelse clubs’

Related posts