Vertonghen onder de indruk van aanwinst Wielaert

Na de zwaarbevochten zege van Ajax op NEC Nijmegen was Jan Vertonghen opgetogen over de samenwerking met Robbie Wielaert, die deze week overgekomen is van FC Twente. ‘Het was heel prettig om met hem naast me te spelen. Hij is heel goed in de coaching en voetballend ook heel sterk. Ik ben onder de indruk van hem geraakt de afgelopen dagen’, aldus de Belg.

Of Wielaert bij terugkeer van Vermaelen en met name Oleguer nog steeds op een basisplaats kan rekenen is niet duidelijk. Ondanks de kritiek op de Catalaan gaf Van Basten te kennen redelijk tevreden te zijn over de van Barcelona overgekomen Oleguer. Daarnaast heeft de Ajax- defensie ondanks de langdurige afwezigheid van Oranje- keeper en Ajax- aanvoerder Maarten Stekelenburg prima gepresteerd : 18 tegendoelputen in de eerste 17 competitieduels.

Lange tijd leek Ajax af te stevenen op het clubrecord dat dateerde uit de tijd van Rinus Michels. Sparta gooide toen Ajax enkele minuten verwijderd was van dit record roet in het eten.

Related posts