‘Belangstelling voor Suarez neemt snel toe’

Volgens dagblad De Pers neemt de belangstelling uit het buitenland voor Luis Suarez de laatste weken heel snel toe. Bij Ajax zou gevreesd worden voor een megabod op de Uruguayaan. Naast het al eerder genoemde Barcelona zou ook Valencia Suárez hoog op de prioriteitenlijst hebben staan. De Ajax-scouts zouden daarom al geruime tijd op zoek zijn naar een opvolger.

Zowel bij de scouting als elders binnen de club wordt rekening gehouden met een megabod uit Spanje op de Uruguayaan. De Spaanse sportkrant AS meldde eerder al dat Barcelona de Ajax-aanvaller nadrukkelijk in de gaten houdt, terwijl ook Valencia Suárez hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. In Amsterdam vinden ze het geen geruchten meer, maar weten ze allang dat er snel een opvolger moet komen. Ook daarom was zelfs bij het vertrek van spits Huntelaar een vleugelaanvaller prioriteit. Ajax probeerde Eljero Elia bij FC Twente los te weken, maar die verlengde vorige week zijn contract in Enschede tot 2013.

Betrokken
De aanhoudende interesse voor Suárez is ook niet zo vreemd. Wie zijn irritante gedrag en maniertjes wegdenkt, ziet elke week een voetballer die bij bijna alle Ajax-aanvallen betrokken is. Suárez scoort, geeft assists, houdt verdedigers bezig en is immer aanspeelbaar en gevaarlijk.

Dat zijn manier van voetballen niet altijd de schoonheidsprijs verdient, bewees de Uruguayaan weer in Nijmegen. Hij duikelde, hij probeerde tegenstanders kaarten aan te smeren, probeerde tijd te rekken en lag bij elk klein duwtje kermend van de pijn op de grond. Iedereen – zelfs trainer Marco van Basten – veroordeelt zijn gedrag, maar de aanvaller doet vooral vermoeden dat hij het de normaalste zaak van de wereld vindt.

Het verschil
Niettemin was het ook Suárez die zondag voor een groot deel het verschil maakte voor Ajax. Ramon Zomer en Youssef El Akchaoui maakten voor de thuisploeg tot twee keer toe een achterstand (twee doelpunten van Miralem Sulejmani) ongedaan, waarna Darió Cvitanich ook nog eens de rode kaart kreeg voor de Amsterdammers. Het initiatief leek bij de ploeg van Mario Been te liggen, maar door de sluwheid van Suárez bleef Ajax altijd een gevaarlijk aanspeelpunt in de aanval houden. Daardoor bleef er – zelfs met een man minder – druk op het doel van Gabór Babos. Een kwartier voor tijd kopte Dani Fernandez een bal achter de kansloze sluitpost en ver in blessuretijd bepaalde Gabri – op aangeven van Suárez – de eindstand op 2-4.

Related posts