Wielaert: ‘Ik voel me gelijk thuis’

Rob Wielaert debuteerde zondag tegen zijn oude club NEC in de basis bij Ajax en zag zijn nieuwe ploeg met 2-4 zegevieren. De 30-jarige verdediger vindt dat het team een compliment verdient. ‘Zeker omdat we op een gegeven moment met tien man kwamen te staan.’

‘Je weet dat NEC- uit lastig wordt,’ zei Wielaert tegen Eredivisie Live. ‘De eerste helft speelden we redelijk en hadden we al op voorsprong moeten komen. In de tweede helft hadden we de wedstrijd misschien beter moeten uitspelen.’

Toch is het even wennen om nu Ajacied te zijn, na 2,5 jaar FC Twente. “Haha, ja tegen NEC betrapte ik mezelf er op dat ik soms nog ‘FC Twente’ riep. Als de bal over de zijlijn ging, riep ik bijvoorbeeld ‘ingooi FC Twente’ naar de scheidsrechter.” Ook het samenspel met zijn teamgenoten moet nog verbeteren, weet Wielaert. “Bij Twente wist ik precies wie wat ging doen en welke looplijnen er waren. Bij Ajax is dat nog niet zo. Dat heeft tijd nodig”.

De eerste week bij Ajax is Wielaert in ieder geval goed bevallen. ‘Je hoort wel eens dat Ajax een kille club is, maar daar heb ik niets van gemerkt. Integendeel, ik ben door iedereen heel goed opgevangen. Ik voel me gelijk thuis.’

Related posts