Alderweireld: ‘Van Wielaert kan ik veel leren’

Toby Alderweireld ziet de komst van verdediger Robbie Wielaert niet als een probleem. De jonge Belg ziet de komst van de B-international juist positief, zoals hij eigenlijk alles met een positieve inslag bekijkt.

Voor hij op zijn vijftiende de overstap maakte naar Amsterdam vielen er thuis de nodige woorden over zijn reis naar het buitenland. “Ik stond erg open voor Ajax. Ik zag het als een grote kans voor een jonge voetballer. Mijn ouders vonden het alleen niet zo leuk. Logisch, vanwege mijn leeftijd en de afstand vanuit België naar Amsterdam. Daar zijn wel de nodige dingen over gezegd.”

Linkerborst
Eenmaal in Amsterdam sloeg zijn mening echter om. “Het was moeilijk voor me om te aarden. Je bent opeens zover weg van de dingen die tot dan toe normaal waren. Gelukkig bleven mijn ouders en mijn broers Sven en Steve achter me staan. Daardoor kreeg ik net dat kleine zetje in de rug om te komen waar ik nu ben. Daarom heb ik op mijn linkerborst de namen van mijn broers laten tatoeëren; dichtbij mijn hart.”

Snel en kort
Regelmatig zit de verdediger nu bij de selectie van trainer Marco van Basten. Ook op de trainingen draait hij mee, maar dat is niet altijd even makkelijk, zo laat hij weten op Ajax.nl. “Natuurlijk is het in het begin allemaal erg wennen. Tegen jongens als Luis Suarez en Miralem Sulejmani kun je je helemaal niets permitteren. Zij draaien zó snel en kort.”

Een officieel duel speelde Alderweireld nog niet, maar daar maakt de Belg zich nog niet druk over. “Dat gaat zeker wel komen. Eigenlijk is het wel grappig dat ik in de oefenduels met Internazionale en VfB Stuttgart minuten heb gemaakt. Dat is Europese top en het geeft me vertrouwen dat de trainer mij tegen dergelijke tegenstanders opstelt.” Dat de ploeg Robbie Wielaert haalde ziet hij ook niet als een nadeel voor zijn eigen kansen. “Ajax had iemand als Rob met al zijn ervaring nodig. Van zo’n voetballer kan ik veel leren.”

Zondag zit hij opnieuw bij de achttienkoppige selectie. De doelstelling is volgens Alderweireld zoals die altijd hoort te zijn bij Ajax. “Ons doel tegen NEC is duidelijk: drie punten halen. Natuurlijk is NEC een lastige tegenstander en zijn er de laatste jaren veel punten gemorst in Nijmegen, maar ik vind dat Ajax iedere wedstrijd in moet gaan om te winnen. Met onze voorhoede en door het vertrek van Peter Wisgerhof bij NEC denk ik dat wij de lijn van voor de winterstop doorzetten.”

Related posts