Stekelenburg: ‘In de zomer bekijk ik opnieuw of ik wil blijven’

In een groot interview in het Algemeen Dagblad laat Maarten Stekelenburg weten dit seizoen nog bewust voor Ajax te hebben gekozen. Komende zomer wil hij die afweging opnieuw maken. “Dat Klaas weg is, vind ik ook in de omgang een gemis. We kunnen het al sinds Jong Oranje goed vinden. Toen de trainer over het aanvoerderschap had beslist, hebben we elkaar ’s avonds direct gebeld. We hebben erover gepraat en gelachen in de trant van: zie ons nou. Nu hij bij Real zit, houden we contact.”

Stekelenburg vervolgt: “Mijn vrouw gaat deze maand bij zijn vriendin langs. En zodra het kan, ga ik ook eens kijken hoe hij zich in Madrid houdt. Zelf heb ik er bewust voor gekozen dit seizoen nog in Nederland te spelen. In de zomer bekijk ik dat opnieuw, mocht ik het nodig vinden.”

“Het is naar Kenneth toe fair dat ik mijn plek van Van Basten opnieuw moet verdienen. Kenneth is een goede keeper. Je moet het maar doen als ze je van de ene op de andere dag in het diepe gooien. Een speler van Ajax, en zeker een jonge, ligt onder een vergrootglas. Kenneth is daar ook na een fout nuchter mee omgegaan en dat is knap.”

Related posts