Van Basten geeft koppel Wielaert-Vertonghen volledige vertrouwen; ook Schilder in de basis

Ajax hervat de competitie zondag met een uitwedstrijd tegen NEC. Het zal het debuut zijn voor Rob Wielaert, die eerder deze week werd overgenomen van FC Twente. Thomas Vermaelen en Oleguer Presas zijn namelijk beiden nog herstellende van blessures. Wielaert zal een koppel vorm met de Belg Jan Vertonghen. “Ik verwacht dat Rob weinig aanpassingsproblemen zal kennen. Mijn eerste indruk van hem is dat het een verstandige voetballer is. Hij doet geen gekke dingen en is bezig met het team. Ik denk dat dat de jongens dat wel prettig vinden. Met Rob Wielaert en Jan Vertonghen hebben we een goed centraal duo,” aldus Marco van Basten op Ajax.nl.

Robbert Schilder vervangt Thomas Vermaelen in het duel met NEC als linksback. Gregory van der Wiel krijgt opnieuw de voorkeur als rechtsback boven Bruno Silva.

Ook heeft Van Basten zijn voorkeur openbaar gemaakt voor de plek onder de lat. Zoals verwacht is de keuze gevallen op Maarten Stekelenburg. Van Basten vindt dat Vermeer prima heeft gepresteerd, maar kan niet om het verleden en de prestaties van Nederlands eerste doelman heen. Gentenaar blijft voorlopig nog derde keeper.

Related posts