Telaat op de tribune in Portugal

Een goede oude bekende van zowel Ajax als VfB Stuttgart zat zaterdagmiddag in Portugal als toeschouwer op de tribune bij het oefenduel tussen beide clubs: Frank Verlaat. Twee seizoenen (1986/87 en 87/88) speelde Verlaat voor Ajax. Na voetbalavonturen bij ondermeer Stuttgart, keerde Verlaat in 1999 kort terug bij Ajax.

“Het is altijd leuk om Ajax – en met de club natuurlijk vooral de oude bekenden – weer terug te zien’’, aldus Verlaat op de website van Ajax. “Ik blijf altijd geïnfecteerd met het Ajax-virus.’’

“Het is in mijn eerste periode als Ajacied allemaal heel snel gegaan’’, blikt Verlaat terug. “Ik was negentien toen ik de finale tegen Lokomotive Leipzig speelde (Ajax won met 1-0 door een kopbal van Van Basten, red.). Ik werd die week toch al voor de leeuwen gegooid, want drie dagen daarvoor maakte ik mijn debuut in Ajax 1 tegen FC Utrecht. Alles ging die periode in een roes. Onwerkelijk eigenlijk. Alles was ook zó voorbij.’’

Als Stuttgarter had Verlaat iets minder succes. Hij verloor in 1997 de Europacup II-finale van Chelsea.

Related posts