Sulejmani maakt belofte voor tweede siezoenshelft: ‘Ik voel me nu in ieder geval héél goed’

Veel hebben we nog niet van hem mogen zien maar volgens Miralem Sulejmani zelf komt dat allemaal goed in de tweede seizoenshelft. Micky had in zijn eerste half jaar bij de club wat pech, maar is nu vol vertrouwen over de rest van het huidige seizoen.

“Ik ben op 4 januari weer vanaf nul begonnen. Althans, zo voelt het”, zo begint de jongeling zijn verhaal. “Na een week bij mijn familie en met vrienden in de bergen bij Servië keerde ik op die dag weer fris terug in Amsterdam. Een dag later vertrokken we al naar Portugal. Hier kan iedereen zich voor de volle honderd procent richten op de tweede seizoenshelft. Dat lukt goed. Ik voel me nu in ieder geval al heel, héél goed. Ook conditioneel.”

“Het was lastig om geblesseerd bij je nieuwe club te beginnen”, kijkt Sulejmani terug op zijn eerste maanden bij Ajax. “Nu wil ik eigenlijk niet meer te lang stilstaan bij de blessures. Al heb ik het vooral na de hamstringblessure wel een paar dagen moeilijk gehad. Dat ik die blessure uitgerekend opliep in de uitwedstrijd tegen Feyenoord zat me extra dwars. Dat duel behoort toch tot de belangrijkste wedstrijden van het jaar. En de weken daarvoor liep het juist lekker. Dit nieuwe jaar wil ik me concentreren op mijn spel en de vervelendere dingen vergeten.”

“Het afgelopen half jaar was in zijn geheel bijzonder en speciaal”, vervolgt de twintigjarige aanvallend ingestelde speler zijn verhaal op de website van zijn club. “Ik speelde mijn eerste interland voor Servië en maakte de overstap naar Ajax, de grootste club van Nederland. Maar mijn hoogtepunten komen uit de wedstrijden tegen Roda JC en eerste helft van de uitwedstrijd bij De Graafschap. In die duels keerde het gevoel terug dat ik kende uit mijn tijd bij sc Heerenveen. Ik was écht vrij aan de bal. Ik werk er keihard aan om dát gevoel zo snel mogelijk terug te krijgen.”

In de strijd om de titel wil Sulejmani voorlopig niet naar AZ kijken. Om kampioen te worden moet de ploeg met zichzelf bezig zijn, niet met anderen. “We moeten onze vorm uit de laatste vier wedstrijden doortrekken. Die wedstrijden hebben ons wel mooi twaalf punten opgeleverd. Maar laten we nu niet aan AZ, of welke andere club ook, denken. We moeten ons concentreren op ons eigen spel. Dan komt het uiteindelijk helemaal goed.”

Related posts