Geblesseerde Vertonghen denkt NEC-Ajax te halen

Een ongelukkige trap tegen de onderkant van de voet van Sulejmani betekende voor Jan Vertonghen het einde van de vrijdagtraining. ,,De voet is gekneusd. Tegen Stuttgart speel ik niet, maar ik ga er vanuit NEC uit (18 januari, red.) te halen.” De vraag is of Thomas Vermaelen (achillespees) dan ook van de partij is.

Van Basten is tevreden over de eerste seizoenshelft van zijn verdediging. “Behoudens uitschieters als de vijf tegentreffers bij Heerenveen, vind ik dat we verdedigend een stabiele indruk hebben gemaakt”, zo ging hij in op de mogelijke absentie van het duo.

Desondanks vind hij de komst van FC Twente-verdediger Robbie Wielaert gewenst. ,,Hij is een speler van dertig jaar, een ervaren jongen. Bij ons zijn de meeste spelers jong, gretig en talentvol. We zijn gebaat bij een ervaren voetballer.”

Dat neemt niet weg dat de coach zeer tevreden is over het eerste half jaar. ,,Het begin was verklaarbaar minder. Er waren veel nieuwe mensen in de trainersstaf en de clubleiding. Ik vind dat iedereen nú pas echt aan elkaar is gewend. De laatste maand hebben we goed gespeeld en veel gescoord. Het gaat vanaf nu om de uitvoering en de beleving.”

Related posts