Van Basten geeft Stekelenburg niet zonder meer plaats terug: ‘Beide doelmannen maken evenveel kans’

Maarten Stekelenburg is weer fit, maar dat betekent niet dat de keeper zomaar zijn plekje onder de lat bij Ajax terug krijgt. Stekelenburg liet vanochtend juist weten er vanuit te gaan dat hij de onbetwiste nummer 1 is (zie bericht). Marco van Basten is echter tevreden met wat hij heeft gezien van Kenneth Vermeer en stelt dat de sluitposten evenveel kans maken op de positie van eerste doelman.

Van Basten stak in Portugal, waar Ajax verblijft voor een trainingskamp, de loftrompet voor de stand-in van Stekelenburg. “Kenneth heeft het de afgelopen periode goed gedaan als vervanger van Maarten”, zei de hoofdtrainer. “We zijn erg tevreden over zijn ontwikkeling. Maar we zijn ook blij dat Maarten weer fit is. Ook over hem zijn we altijd zeer te spreken geweest.”

Allebei een helft
De oefenmeester van Ajax twijfelt dan ook nog over wie hij de voorkeur gaat geven na de winterstop. Zaterdag oefent zijn ploeg tegen VfB Stuttgart en dan mogen de doelmannen laten zien wat ze waard zijn. Zowel Stekelenburg als Vermeer krijgt een helft speeltijd tegen de Duitsers. “Beide doelmannen maken nu evenveel kans op de positie van eerste doelman”, aldus Van Basten.

Stekelenburg begon dit seizoen als onbetwiste nummer een van Ajax, maar raakte al vroeg in het nieuwe voetbaljaar geblesseerd aan zijn schouder. Vermeer verving de onfortuinlijke keeper sindsdien en deed dat met verve. De geboren Amsterdammer stond dertien competitieduels onder de lat en wist enkele malen de nul te houden.

Related posts