Stekelenburg verwacht er na de winterstop weer te staan

Maarten Stekelenburg verwacht na de winterstop zijn rentree te maken als eerste doelman. Vanzelfsprekend vind Stekelenburg het niet dat hij direct weer eerste doelman zal zijn. “Zo arrogant ben ik niet. Maar aan het begin van het seizoen was ik eerste keeper en tweede aanvoerder. Dus ik denk dat ik speel als ik fit ben.”

Stekelenburg heeft de afgelopen periode met plezier naar zijn vervanger Vermeer gekeken. “Kenneth is een goede keeper. Je moet het alleen wel laten zien. Een speler van Ajax, en zeker een jonge speler, ligt onder een vergrootglas. Kenneth liet een bal los tegen Aston Villa en dat kostte een doelpunt. Dat is mij ook overkomen en het zal nog wel eens gebeuren. Je moet er nuchter mee kunnen omgaan. Kenneth kon dat en dat is knap.”

De doelstelling voor dit seizoen is helder voor Stekelenburg: “Het kampioenschap staat boven aan mijn verlanglijstje. Die prijs telt het zwaarst in Nederland, én het opent de weg naar de Champions League”, zegt Stekelenburg in Het Parool. “Het Uefa-Cuptoernooi is een uitdaging, ik kijk uit naar de wedstrijden tegen Fiorentina, maar ik begrijp heel goed dat voor een duel met Zilina alleen de eerste ring van de Arena gevuld is. De mensen zien ons liever tegen Real Madrid voetballen. Dat geldt voor ons ook.”

Bron: Het Parool – Goal.com

Related posts