Volop binnenlandse en buitenlandse interesse voor Javier Martina

De kans is groot dat Javier Martina na de winterstop zijn wedstrijden in het buitenland zal spelen. De 21-jarige rechtsbuiten staat in de belangstelling van diverse clubs uit Spanje en Engeland, ook enkele Eredivisieclubs zouden geïnteresseerd zijn in het hoog aangeslagen talent.

Volgens Goal.com achten zowel Ajax als Martina het zeer verstandig als de jongeling voor een half jaartje verhuurd zou worden. “Er zijn genoeg clubs geïnteresseerd in Javier”, aldus zijn zaakwaarnemer Hogewerf. “Er zijn wat Eredivisieclubs, waaronder een subtopper en wat lager geklasseerde clubs”, aldus zijn belangenbehartiger.

Geringe budget
Volgens Hogewerf zijn er ook clubs uit Engeland en Spanje die de speler nadrukkelijk volgen. “Er is een club uit de Engelse Championship en de Spaanse eerste divisie. Er heeft zich nog geen club gemeld, dat is ook lastig, want een trainer wil vaak op elke linie een extra speler, maar mag er van het bestuur maar eentje kopen vanwege het geringe budget, wij zitten nu even in de ‘wachtkamer’.”

Hij vervolgt: “Het verleden heeft uitgewezen dat het vaak aan het einde van de transferperiode het drukst is. We hebben geduld, want Javier zit op een positie waar hij niet veel mag en kan eisen aan zijn trainer. Ik verwacht wel dat Ajax naar elk bod luistert als het over een verhuur gaat, want beide partijen hebben daar baat bij”, aldus Hogewerf.

Bron: Goal.com

Related posts