Spandoeken bij Groningen-Ajax alleen toegestaan met certificaat

Mocht je van plan zijn over enkele weken een spandoek mee het stadion in te nemen bij het duel FC Groningen – Ajax dan moet je er in ieder geval voor zorgen dat het doek onbrandbaar is. Na de brand in het stadion bij de vorige editie van FC Groningen – Ajax zijn de regels voor sfeeracties en spandoeken in het noorden enorm verscherpt. Concreet betekent dit voor ons als bezoekende supporter dat spandoeken groter dan 1m2 geïmpregneerd moeten zijn en voorzien van een veiligheidscertificaat. Kan het certificaat bij de ingang niet worden overlegd komt het doek het stadion niet binnen.

Grote camera’s verboden
Verder is er al een aantal jaren discussie bij de ingang van het bezoekersvak over het wel of niet mee mogen nemen van camera’s. In het vooroverleg is duidelijk gestelt dat camera’s waarbij de lens eraf kan, niet naar binnen mogen. Digitale videocamera’s, formaatje handycam zijn wel toegestaan.

Postitief is dat FC Groningen twee extra tourniquets heeft geplaatst bij de ingang van het bezoekersvak en dat er voor alle bezoekende supporters op de parkeerplaats gratis koffie beschikbaar is.

Bron: AjaxLife.nl

Related posts