Ajax niet blij met uitzending BNN hooliganisme

Ajax is teleurgesteld in BNN. De omroep interviewde zondagavond in het programma Sophie op 3 enkele veroordeelde Feyenoordhooligans. In de aflevering was te zien hoe Sophie Hilbrand met Feyenoordhooligans op pad ging. Verder sprak ze met onder meer Leonardo, die veroordeeld is voor de dood van Ajax-fan Carlo Picornie in 1997. Ajax vreest dat oude wonden door de uitzending zijn opengereten.

Ajax snapt dan ook niet wat de aanleiding is geweest voor BNN om een uitzending over hooliganisme te maken. De club hoopt dat de uitzending geen nare gevolgen zal hebben. “Iedere vorm van aandacht die je aan deze groep geeft, is wat ons betreft teveel”, reageert Ajax-woordvoerder Miel Brinkhuis in Metro. “Vaders gaan inmiddels weer met hun kinderen naar risicowedstrijden. Deze uitzending levert daar geen bijdrage aan. We leggen de verantwoordelijkheid voor eventuele gevolgen in ieder geval bij BNN.”

Naast Ajax zijn ook FC Twente en Feyenoord ongelukkig met het programma

Related posts