In ijzige stilte door Nunspeet voor Barry

Honderden lichtjes schitterden donderdagavond in Nunspeet tijdens de stille tocht ter nagedachtenis aan Barry van Buerink, de 31-jarige Nunspeter en F-sider die afgelopen zaterdag werd doodgestoken na een ruzie bij café Bodega.

Zo luidruchtig als het nieuwe jaar begon, zo ijzig stil is het op het marktplein in Nunspeet. Het zachtjes knetteren van de brandende fakkels en kaarsen is het enige geluid dat te horen is. Iedereen, jongelui, ouderen, maar zelfs kinderen, zijn diep in gedachten verzonken. Geschokt, verdrietig en verbaasd dat Barry, een voetbalfanaat, stratenmaker en ex-portier van discotheek The Joy, op deze manier om het leven is gebracht.

Op hetzelfde moment kleurt de lucht rood van het vuurwerk dat wordt afgestoken. Rood, de kleur van Ajax, de voetbalclub waar hij voor leefde. Veel mensen hebben speciaal hun sjaal of muts van Ajax omgedaan of opgezet. Allemaal voor Barry. Langzaam loopt de voorste van de stoet naar de herdenkingsplek voor café Bodega. Een foto, kaarten, Ajax-sjaals en tientallen kaarsen staan daar al enkele dagen. Hij zet zijn fakkel neer en loopt verder.

De stoet valt uit elkaar. Iedereen gaat zijn weg naar huis. Ontroerd over hetgeen ze vanavond hebben ervaren. Honderden mensen op de been om stil te zijn. De burgemeester: ‘Dit is zinloos geweld dat geen enkel doel dient’.

Barry zal op maandag 5 januari om 10.30 uur worden gecremeerd in crematorium Olandhorst, Ooststranddreef 1 te Lelystad.

AjaxF-side.nl wenst de naaste familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit verlies.


Related posts