Van Basten wil dat Ajax wedstrijden sneller beslist

Marco van Basten is gedeeltelijk tevreden over de eerste seizoenshelft van Ajax. De trainer hoopt dat zijn ploeg na de winterstop wedstrijden sneller gaat beslissen. Na precies de helft van het programma staat Ajax drie punten achter op koploper AZ en bezet daarmee de tweede plaats.

“We hebben in de afgelopen maanden enkele dingen heel goed gedaan”, start hij zijn verhaal tegenover Ajax TV. “Daar is elke voetballer blij mee. De belangrijke wedstrijd tegen PSV-thuis hebben we weer eens weten te winnen bijvoorbeeld. Dat is heel prettig. Daarnaast ging ons spel af en toe ook gepaard met hele mooie goals en mooie momenten. Dat is iets wat ons allemaal vertrouwen geeft”, aldus Van Basten.

Toch ziet de trainer ook een belangrijk verbeterpunt. “Waar gewonnen wordt is men happy, maar we moeten zorgen dat we nog meer wedstrijden gaan winnen dan nu het geval is. De vraag is dus hoe je uiteindelijk tot de winst komt: Je begint met honderd procent concentratie en inzet.”

Tot laatste minuut spannend
“Vervolgens ga je het over voetbalzaken hebben. Opbouw, aanval, omschakelen, verdedigen. Dat zijn zaken die bij de jongens bekend moeten zijn zodat je wedstrijden uit kan spelen. Want de meeste wedstrijden die we gespeeld hebben waren tot de laatste minuut spannend.”

“Als je een competitie speelt is het uiteindelijk ook prettig als je eens een wedstrijd na een uur heb beslist, waardoor je eens makkelijk kan gaan wisselen en wat rust in kan bouwen”, besluit Van Basten.

Bron: Goal.com

Related posts