Marokkaanse media dolblij met besluit Aissati

In Marokko is de beslissing van Ismaïl Aissati om uit te komen voor het Marokkaanse elftal met gejuich ontvangen. De media in het Afrikaanse land spreken lovend over de jonge middenvelder. De Marokkaanse voetbalfederatie bevestigde eerder deze week dat de 20-jarige middenvelder onder de rood-groene vlag gaat spelen (zie bericht).

Sinds het bezoek van bondscoach Roger Lemerre aan Nederland en België, enkele maanden geleden, speculeerden kranten en voetbalwebsites in het Noord-Afrikaanse land al over een ‘switch’ van de Nederlandse jeugdinternational. Volgens dagblad Al Masaa (De Avond) is maanden onderhandeld met de jonge middenvelder en heeft de wil van zijn familie een grote rol gespeeld bij zijn besluit.

De voetbalbond hoopt dat Aissati op 11 februari in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tsjechië zijn debuut kan maken. De Ajacied, die momenteel nog herstelt van een knieblessure, zou eerst het Marokkaanse elftal willen leren kennen. Ook moeten de formaliteiten met de wereldvoetbalbond FIFA nog worden geregeld.

Related posts