Hans Vonk per direct van Ajax naar Heerenveen

Hans Vonk verlaat Ajax per direct en keert terug naar sc Heerenveen, waar hij eerder al onder contract stond tussen 1996 en 2004. Vonk moet bij Heerenveen de momenteel geblesseerde Kenny Steppe vervangen als tweede doelman. Vonk heeft in Friesland een contract voor 1,5 jaar getekend.

De 38-jarige Vonk solliciteerde afgelopen zomer direct bij Ajax toen bekend werd dat Marco van Basten een tijdelijke stand-inn zocht voor de geblesseerde Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. Nu die beiden weer fit zijn staat Ajax een overgang niet in de weg.

Op de officiele site van Ajax laat Vonk weten blij te zijn dat Ajax mee werkt aan de transfer. Vonk: ,,Het zou absoluut geen straf zijn geweest om nog een half jaar bij Ajax door te gaan. Ik heb er de afgelopen maanden met veel plezier gewerkt. De sportieve vooruitzichten bij Heerenveen voor de korte termijn alsmede de kans op een leuke functie binnen de club op langere termijn hebben de doorslag gegeven. Ik realiseer me dat deze kans is ontstaan doordat ik sinds kort weer bij Ajax in Nederland ben, ik ben Ajax dan ook erg dankbaar. Ik ben blij dat ze hebben meegewerkt aan deze transfer’.

Ook technisch manager Danny Blind reageerde op het nieuws: ‘Ook al tekenden we een contract met Hans Vonk dat formeel liep tot het einde van het seizoen, kwamen we diverse ontbindende voorwaarden overeen voor het geval de andere keepers weer fit zouden zijn. Hans heeft zich de afgelopen periode wederom als goede prof bij Ajax laten zien en daarom was het ook een reële optie dat hij het seizoen hier gewoon zou afmaken. Maar Hans is goeie vent en we willen hem deze kans niet ontnemen’.

Vonk zal bij Heerenveen vermoedelijk Brain Vandenbussche voor zich moeten dulden. De Zuid-Afrikaan kwam eerder ook nog uit voor Ajax, RKC Waalwijk, FC Wageningen, FC Den Bosch en Ajax Cape Town.

Related posts