Column Woensdag Gehaktdag: ‘Het Jaar van de Derde Ster’

Woensdag Gehaktdag is de column van Menno Pot, exclusief voor de AFCA Supportersclub.HET JAAR VAN DE DERDE STER

We mogen dan wel bovenaan staan op de Eredivisie-ranglijst van het kalenderjaar 2008, maar alles bij elkaar was 2008 natuurlijk geen goed Ajax-jaar. Het jaar 2008 begon namelijk op 1 januari, wat op zichzelf tamelijk normaal is voor een kalenderjaar, en dus horen ook de voorspelbare thuisnederlaag tegen PSV (0-2) en het drama tegen FC Twente (play-offs) erbij. En Adrie Koster, natuurlijk. Vijf maanden Adrie Koster, met als logische slotsom: geen énkel memorabel moment in die periode (ik ben aanhanger van de stelling dat middelmatige praters ook middelmatige denkers zijn, en dat het dus alleen maar middelmatige momenten oplevert wanneer je zo iemand de teugels in handen geeft).

De zeven maanden die nog volgden ná 1 juni voelden, al met al, redelijk goed aan, vond ik. Bestuur en directie eruit (dat gaf een fijn gevoel van ‘opgeruimd staat netjes”), nieuw élan en mooie aankopen. Sulejmani, Cvitanich, Oleguer; ik was er wel blij mee.

Niet dat het gewéldig was, want we vergaten wéér die echt goeie mandekker te halen, we begonnen de competitie voor het eerst in bijna twintig jaar met een nederlaag, we werden afgedroogd door Heerenveen (5-2), we konden niet winnen bij Feyenoord en AZ, werden uit de beker gewipt door Volendam en het voetbal was nog veel te vaak belabberd.

Maar de tweede helft van 2008 bracht ook…
Lees hier verder…

Related posts