Vonk beslist morgen of hij naar Heerenveen gaat

Hans Vonk staat zoals bekend in de belangstelling van Heerenveen (zie eerdere bericht). Vonk zelf dubt op dit moment nog of hij terug zal keren naar Heerenveen. De Ajax-goalie hakt zeer waarschijnlijk morgen de knoop definitief door. Dit erkent de Zuid-Afrikaan desgevraagd tegenover Elf Voetbal.

Gisteren meldden Belgische media dat de Friezen op zoek zijn naar een nieuwe doelman, omdat Kenny Steppe en Brian Vandenbussche niet voldoen in de ogen van de clubleiding. Vonk — die tussen 1996 en 2004 ook al bij sc Heerenveen onder contract stond — heeft wel oren naar een vertrek, omdat hij bij Ajax niet aan spelen toekomt.

In Amsterdam krijgen Maarten Stekelenburg (bijna weer 100 % fit) en Kenneth Vermeer de voorkeur. Vonk kan zonder afkoopsom per direct bij Ajax verkassen, omdat beide partijen dat begin oktober overeen kwamen. Toen spraken de club en Vonk af dat de gesloten verbintenis tot medio 2009 in wederzijds goedvinden verbroken kan worden.

Vonk geeft toe dat er sinds anderhalve week contact is met sc Heerenveen. ‘Maar ik twijfel nog wat het beste is’, aldus Vonk tegenover Elf Voetbal. ‘Heerenveen is sportief natuurlijk hartstikke interessant, maar bij Ajax heb ik het ook goed. De kans om te spelen in Friesland is wel groter. Morgen weet ik waarschijnlijk meer’.

Related posts