Leonardo kan naar Köln of Panathinaikos maar mag alleen weg bij komst Elia

Leonardo staat in de belangstelling van 1.FC Köln en Panathinaikos, zo meldt Sportweek. Bij Ajax leek hij dit seizoen eindelijk een basisplaats te hebben veroverd, maar die is hij inmiddels alweer kwijtgeraakt. Het contract van Leonardo in Amsterdam loopt aan het einde van het seizoen af en vooralsnog is hem geen nieuw contract aangeboden. Mocht Ajax besluiten hem te willen laten gaan dan moet de club hem komende maand van de hand doen zodat er nog een transfersom gevraagd kan worden. Het vertrek van Leonardo hangt volgens ingewijden samen met de komst van Eljero Elia. Ajax hopt na de jaarwisseling snel tot een akkoord te komen met FC Twente.

Ajax moet naar verluidt zo’n twaalf miljoen euro ophoesten wil het Elia naar Amsterdam halen. De geluiden dat de transfer daadwerkelijk rond gaat komen worden steeds hardnekkiger maar witte rook is er nog niet. FC Twente verkoopt de rappe aanvaller liever aan een buitenlandse club en pijlt momenteel uit alle macht in hoeverre de interesse van Bayern München, Hamburger SV, Schalke 04 en Everton concreet is. Elia zelf heeft de voorkeur voor Ajax maar mocht Twente er met een van de buitenlandse clubs uit komen dan is wellicht Elia zelf ook wel over de streep te trekken.

Related posts