Heerenveen aast op Hans Vonk

Volgens Omroep Friesland is Ajax-doelman Hans Vonk in beeld bij Heerenveen. De 38-jarige Vonk tekende in oktober een contract dat hem tot het einde van het seizoen aan Ajax verbindt. Hij werd naar Amsterdam gehaald vanwege de blessures bij Maarten Stekelenburg en Dennis Gentenaar. Of Vonk zelf interesse heeft, is onbekend. Ajax wilde Gentenaar in de winterstop laten gaan en Vonk voor de rest van het seizoen inzetten als derde keeper.

Eerste keus Kenny Steppe van de Friezen staat voorlopig nog buitenspel vanwege een rugblessure, terwijl ook de talentvolle goalie Agil Etemadi voor een lange periode niet inzetbaar is. Volgens Omroep Fryslan moet Vonk bij Heerenveen de concurrentiestrijd met Brian Vandenbussche aangaan.

Vonk is zeer bekend met Heerenveen. De doelman was tussen 1996 en 2004 werkzaam bij de Eredivisie-subtopper.

Related posts