Cvitanich leidt Ajax zelfstandig langs ADO: 3-0

Ajax heeft in de Arena met een 3-0 overwinning op ADO Den Haag het jaar 2008 en Klaas-Jan Huntelaar vaarwel gezegd. Bij zijn afscheid zag Huntelaar hoe Dario Cvitanich zich een waardig opvolger toonde met drie goals.

Kijk hier voor het supportersfotoverslag van dit duel

Kijk hier voor het fotoverslag van het afscheid van Huntelaar

Binnen twintig minuten had de Argentijn al twee treffers gemaakt na goed voorbereidend werk van Luis Suarez. De talloze kansen die daarna nog volgden brachten tot aan de rust geen goals meer.

Suarez is de laatste maanden uitgegroeid tot de grootste publiekslieveling van het Ajax-publiek. In de schaduw van de smaakmaker wordt ook Jan Vertonghen steeds belangrijker voor de Amsterdamse club. Van Basten probeerde de Belg als linksback en middenvelder. Vertonghen is echter niet meer weg te denken uit het hart van de defensie. Oleguer lijkt nu ook het meeste krediet bij coach Van Basten verspeeld te hebben. Na opnieuw enkele keren opzichtig in de fout te gaan, twijfelde Van Basten niet en haalde de Spanjaard in de 33e minuut van het veld voor Bruno Silva.

Nauwelijks gehinderd door een zwak ADO Den Haag bleef Ajax het spel domineren. Suarez bood Cvitanich in de vijftigste minuut een grote mogelijkheid op zijn derde treffer. De Argentijn miste, maar nam zeven minuten later sportief revanche toen Suarez hem opnieuw vrij voor doelman Robert Zwinkels zette: 3-0. Van Basten gunde de opvolger van Huntelaar vervolgens een publiekswissel.


Sulejmani was vandaag weer onzichtbaar


Al vroeg in de wedstrijd twee keer Cvitanich: 2-0


Dario scoorde ook de 3-0


ADO was de hele middag lomp en onhandig

Diezelfde Huntelaar had na afloop van het duel nog enkele mooie woorden voor het Ajax-publiek. ‘Ik ben trots om voor de mooiste club van nederland gespeeld te hebben en ik weet zeker dat er aan het einde van het seizoen een derde ster op jullie mooie shirt staat’, verwijst Huntelaar naar de dertigste landstitel die Ajax deze jaargang najaagt.
Ook Marco van Basten was lovend over de prestaties die Huntelaar heeft neergezet bij Ajax.’Klaas-Jan jij mag altijd terugkomen. Voor jou staat de deur altijd op een kier’, aldus Van Basten.

Ajax-ADO Den Haag 3-0 (2-0)
1-0 Cvitanich (7)
2-0 Cvitanich (18)
3-0 Cvitanich (57)

Opstelling Ajax:
Vermeer; Van der Wiel, Oleguer(Silva/33), Vertonghen, Vermaelen; Gabri(Blind/61), Enoh, Emanuelson; Suarez, Cvitanich(Anita/78) en Sulejmani

Opstelling ADO Den Haag:
Zwinkels; Ammi, Kum, Horváth(Schwiebbe/33), Pique; Rankovic, Knopper, Cornelisse; Meric(Immers/62), Caracciolo(Milic/58) en Soltani

Scheidsrechter: Braamhaar
Toeschouwers: 47,125
Gele kaarten: Kum, Horvath, Rankovic(ADO) Vermaelen(Ajax)

Related posts