Van der Sar Sportman van het Jaar

Niet Usain Bolt, de Jamaicaanse sprinter die tijdens de Olympische Spelen drie keer goud won en drie keer het wereldrcord vebeterde, of Michael Phelps, die in Peking acht keer naar goud zwom, maar ex-Ajacied doelman Edwin van der Sar is door de bezoekers van Telesport.nl gekozen tot Sportman van het Jaar.

In totaal zijn tuim 11.500 stemmen uitgebracht waarvan 28 procent ging naar de doelman van Manchester United. Van der Sar werd in 2008 de held van ‘the Mancunians’ nadat hij in de beslissende penaltyserie van de Champions Leaguefinale tegen Chelsea de beslissende strafschop stopte.

De uitslag:
1. Edwin van der Sar : 28%
2. Usain Bolt : 18%
3. Michael Phelps : 18%
4. Maarten van der Weijden : 14%
5. Sven Kramer : 10%
6. Rafael Nadal : 7%
7. Lewis Hamilton : 3%
8. Alberto Contador : 1%
9. Cristiano Ronaldo : 1%
10. Tiger Woods : 0%

Related posts