Spanjaarden verkiezen Huntelaar boven Diarra op CL-lijst

Indien Real Madrid inderdaad maar maximaal één speler, die dit seizoen reeds in de UEFA Cup heeft gespeeld, voor de Champions League mag inschrijven, dan gaat de voorkeur van de gemiddelde Spanjaard uit naar Klaas-Jan Huntelaar. In een enquête op het digitale thuis van de Spaanse sportkrant Marca blijft de oud-aanvalsleider van Ajax een andere nieuweling, Lassana Lass Diarra, ruim voor.

Real Madrid mag in januari slechts één speler inschrijven die al in het UEFA Cup-toernooi actief is geweest. In de vrijdageditie spotte Marca met de blunder van de hoofdstedelingen. Ridículo de Champions: een belachelijke kampioenenfout. Diarra speelde dit seizoen namens Portsmouth al in het Europese bekertoernooi, terwijl Huntelaar vier keer het Ajax-tenue in de UEFA Cup droeg.

Bijna tachtig procent van de meer dan honderdduizend deelnemers aan de poll hoopt dat Huntelaar wordt ingeschreven voor het prestigieuze miljoenenbal. De rest, ietsmeer dan twintig procent, ziet meer baat bij het inschrijven van Lass. De technische staf van de Spaanse topclub moet uiterlijk 31 januari 2009 de lijst van deelnemende voetballers bij de Europese voetbalbond UEFA inleveren.

In een officiële verklaring benadrukte Real Madrid ten tijde van het aantrekken van de desbetreffende spelers op de hoogte te zijn geweest van de regelgeving van de Europese voetbalbond. De regerend landskampioen verschuilt zich achter feit dat ‘de club door de vele blessures zich genoodzaakt zag om spelers aan te trekken’ en dat de spelers ‘voor meerdere jaren zijn gecontracteerd’. Real Madrid is van mening dat het specifieke artikel 17.18 meer van toepassing is voor spelers die in hetzelfde seizoen al voor een andere club in de Champions League zijn uitgekomen, niet in de UEFA Cup. Het bestuur zal haar zienswijze bij de UEFA aankaarten in de hoop daarmee meer dan één nieuweling te kunnen inschrijven.

Bron: Onze partnersite: Voetbalzone.nl

Related posts