Scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg fors beledigd door Sparta trainer Foeke Booy

Sparta-trainer Foeke Booy heeft zich zaterdag na afloop van het treffen met Willem II (3-2 verlies) wederom zeer kritisch uitgelaten over de arbitrage. Met name scheidsrechtersbaas Jaap Uilenberg moest het ontgelden.

Booy was vooral boos over de beslissingen van scheidsrechter Michiel Winter. Diverse overtredingen werden in het nadeel van Sparta gefloten aldus een kokende Booy. ‘Ik concludeer gewoon dat deze man er totaal geen kaas van gegeten heeft maar wat er in de rust is gebeurd dat kan er bij mij gewoon niet in’. Jaap Uilenberg zou Sparta-directeur Peter Bonthuis in de rust hebben aangesproken en gesteld dat kritiek op de arbitrage ‘niet in het voordeel van Sparta zou werken.’

Zwijgen deed Booy echter niet na de nederlaag tegen Willem II. Hij stelde zelfs vorige week al nattigheid te voelen. ‘Tom van Sichem kwam voor de wedstrijd tegen Heerenveen al naar me toe om te zeggen dat ik na afloop niet te kritisch over hem mocht zijn. Om maar aan te geven hoe ze er met elkaar over praten. Het verbaasd mij dan ook niks dat er voor het WK in 2010 geen nederlandse scheidsrechters zijn uitgenodigd’.

Marco van Basten zal in het duel tegen Ado dus op zijn hoede moeten zijn. Mijnheer Uilenberg heeft namelijk medetukker Eric Braamhaar aangesteld als scheidsrechter in de Arena. Foeke toch bedankt want nu blijkt maar weer eens dat er wel degelijk iets schort aan het arbitrale gebeuren.

Related posts