Perez: ‘Ik had nooit terug moeten gaan naar Ajax’

Kenneth Perez praat in AD Sportwereld openhartig over zijn tweede periode in Amsterdam. De Deense middenvelder was één van de spelers die mocht vertrekken na de aanstelling van trainer Marco van Basten. ,,Vanaf het begin voelde ik dat Van Basten aan me twijfelde. Ik had totaal geen relatie met hem, we hebben nul woorden gewisseld. Ik heb het idee dat hij steeds heeft geweten dat hij niet met mij verder wilde. Als dat zo is, had hij het in mei kunnen zeggen. Dan hadden we op een normale manier uit elkaar kunnen gaan.

,,We kwamen terug van een trainingskamp in Engeland. In de bus kreeg een aantal spelers te horen dat ze de volgende morgen op kantoor moesten komen. De een om tien uur, de volgende om half elf. Daar zat ik ook bij en toen wist ik wel: Voor mij is er hier geen toekomst. Maar dat ik naar het tweede zou worden gestuurd, had ik nooit kunnen bevroeden.

,,Dat iemand het niet in je ziet zitten, moet je accepteren. Maar die plek in de tweede selectie, nee, dat kon ik niet. Ik wilde de kans hebben om terug te knokken. En als ik ergens in geloof, krijg ik zoiets van ‘over my dead body’. Vandaar die arbitragezaak. Die heb ik weliswaar verloren, maar ik heb voor mijn gevoel gedaan wat ik moest doen.

,,Ook achteraf was dit niet te voorkomen, behalve dat ik nooit terug had moeten gaan naar Ajax. Ik had het gevoel: in Amsterdam sluit ik mijn carrière af. Als dat niet meer kan vanwege één iemand die zegt: ‘Jij kan het niet meer, jij hoort niet meer bij Ajax, jij moet weg’, is dat ontzettend moeilijk.”

Zie ook eerdere bericht:
31-10-2008: Perez nog steeds gefrustreerd: ‘Ik ben behoorlijk beschadigd door Ajax’
08-09-2008: Perez blijft als klein kind met modder gooien

Related posts