Debuut Huntelaar bij Real aanstaande maar wellicht dit seizoen niet in CL

Klaas-Jan Huntelaar kan mogelijk al over iets meer dan een week voor het eerst zijn opwachting maken in het shirt van Real Madrid. De spits, die aan het begin van de maand werd overgenomen van Ajax, zou inmiddels voldoende hersteld zijn van de enkelkwetsuur die hem de voorbije weken buitenspel zette.

Coach Juande Ramos gaat er volgens diverse Spaanse media vanuit dat de Nederlandse goalgetter komende week aan kan sluiten bij de groepstraining. Mocht hij daarbij geen hinder van het gekwetst geraakte gewricht ondervinden, dan lijkt het zeer waarschijnlijk dat Huntelaar in de selectie zal worden opgenomen voor het duel met Villarreal, komende week zondag.

Huntelaar zal dit weekend na de wedstrijd tegen ADO Den Haag worden uitgezwaaid door het Ajax-publiek. De Achterhoeker diende de Amsterdamse club sinds 2006, en groeide daar uit tot een doelpuntenmaker van formaat. In 92 Eredivisieoptredens wist hij liefst 76 treffers te produceren (gemiddeld 0,83 per duel). Voor Heerenveen, in de jaren daarvoor, scoorde hij 34 keer in 46 duels (gemiddeld 0,74 per duel).

Geen Champions League?
Huntelaar is overigens allesbehalve zeker van deelname aan de Champions League dit seizoen met Real Madrid. De Europese voetbalbod (UEFA) staat clubs toe maar één speler in januari in te schrijven die in datzelfde seizoen al in het UEFA Cup-toernooi actief is geweest.

De aankopen Huntelaar en Lassana Diarra (Portsmouth) hebben beiden al hun opwachting gemaakt in de strijd om de UEFA Cup dit seizoen. Huntelaar speelde vier Europese duels met Ajax en scoorde twee keer, Diarra kwam één keer in actie en maakte één doelpunt. De reglementen van de UEFA schrijven in artikel 17.18 voor dat clubs maximaal één nieuwe speler mogen toevoegen aan de selectie voor Champions League-duels.

Coach Juande Ramos moet dus kiezen. Mogelijk moet de nieuwe Spaanse trainer van Real nog meer spelers teleurstellen. De Madrilenen lijken niet uitgewinkeld met de komst van Huntelaar en Diarra. Real zou in onderhandeling zijn met Liverpool om rechtsbuiten Germaine Pennant over te nemen. Pennant kwam dit seizoen niet in actie in de Champions League en zou dus voor zijn nieuwe werkgever inzetbaar zijn in het meest prestigieuze Europese clubtoernooi.

Related posts