Sulejmani: ‘Ik wil elke cent waard zijn’

Miralem Sulejmani verkastte afgelopen zomer voor een recordbedrag van 16,25 miljoen euro van SC Heerenveen naar Ajax. De Serviër was een periode geblesseerd en heeft derhalve het voor hem betaalde bedrag nog niet waar kunnen maken. ‘Natuurlijk wil ik graag laten zien dat elke cent die ze voor me betaald hebben, goed besteed is. Maar als ik in het veld sta, denk ik daar niet bij na’, zegt Sulejmani op Ajax.nl.

‘Ik speel voetbal omdat ik er intens van houd, niet omdat ik per se veel geld wil verdienen. Dat is alleen maar mooi meegenomen. Ik probeer zo nu en dan terug te denken aan vroeger, toen ik als klein ventje in Servië begon met voetballen. Het gevoel van toen wil ik vasthouden.’

Sulejmani heeft het naar zijn zin bij Ajax. ‘Amsterdam is een gekke stad. A crazy town. Gek in de goede zin van het woord. Er is van alles te doen voor jonge mensen zoals ik, die graag uitgaan. Na een overwinning moet dat ook kunnen, vind ik.’ Sulejmani heeft in Darko Bodul, de jeugdspeler die afgelopen zomer ook over kwam van SC Heerenveen, een vriend in Amsterdam. ‘Maar verder blijf ik lekker thuis; Fifa achter de PlayStation. Ik speel altijd met FC Barcelona. Alle ballen op Eto’o, want die is bijna niet af te stoppen in dat spel. Darko kiest meestal voor Internazionale, omdat hij gek is van Ibrahimovic.’

Related posts