Maduro even terug bij Ajax: ‘Het blijft toch je club’

Hedwiges Maduro is deze week in Nederland om kerst te vieren met zijn familie. Natuurlijk bracht hij ook even een bezoekje aan Ajax. “Het blijft toch je club. Ik heb hier in de jeugd gespeeld, ik ben er doorgebroken en ik heb hier zelfs voor mijn schoolopleiding nog stage gelopen. Dan is het gewoon ontzettend leuk om weer even langs te gaan”.

Maduro maakte vorige winter de overstap van Ajax naar Valencia. Inmiddels is de middenvelder aardig gewend aan het leven in Spanje. ,,Het bevalt me ontzettend goed bij Valencia”, aldus de 23-jarige voetballer. ,,We hebben een team met heel veel ervaren jongens. Daardoor leer je veel en word je ook steeds sterker.”

De laatste weken staat Maduro ook steeds vaker in de basis bij de huidige nummer vier van de Primera División. In Spanje is het nu even winterstop. De tweede competitiehelft begint 4 januari. Dan speelt Valencia thuis tegen het Atlético Madrid van John Heitinga, de voormalig ploeggenoot van Maduro. ,,Dat is leuk”, zegt hij. ,,Bij zoveel Spaanse clubs kom je oude collega’s tegen. Maar tijd om iets met elkaar af te spreken is er haast niet, want in Spanje speel je gewoon ontzettend veel wedstrijden.”

Bron: Ajax.nl

Related posts