Toby Alderweireld definitief bij selectie eerste elftal

Afgelopen zomer was iedereen verrast doordat Toby Alderweireld plots in de basis stond tijdens het Amsterdam Tournament in de wedstrijd van Ajax tegen Inter Milaan. De jonge Ajacied maakt zelfs vanaf heden definitief deel uit van het eerste elftal. Dit houdt in dat hij meetraint en een grotere kans heeft om bij de wedstrijdselectie te zitten. “De trainer heeft nu ook officieel gezegd dat ik bij het eerste elftal zit”, vertelt een gelukkige Alderweireld tegenover Highlow.nl. “Als ik daar niet speel dan blijf ik wel gewoon wedstrijdritme in Jong Ajax opdoen.”

Zijn uitverkiezing heeft hij te danken aan de Engelse wedstrijd in de Uefa Cup. “Het is allemaal stilletjes aan begonnen na de uitwedstrijd tegen Aston Villa. Ook in de uitwedstrijd tegen HSV zat ik erbij en toen ben ik bij de selectie gebleven en heb ik steeds meegetraind.” De carrière van Toby heeft een vlucht genomen sinds Vito Wormgoor uit de selectie werd verwijderd, wegens vermeend diefstal. “Het is allemaal erg snel gegaan”, aldus de trotse Belg. “Ik had het niet verwacht, maar ik heb wel een goede eerste seizoenshelft gehad. En dit is een leuke beloning.”

Related posts