Interview Kennedy Bakircioglu over oa zijn shirt, Vermaelen en verschil tussen Ajax en FC Twente

Kennedy Bakircioglü is op de officiële website van Ajax openhartig. Over collega Thomas Vermaelen zegt hij: ‘Ik kan me een wedstrijd herinneren tegen Ajax toen ik nog bij FC Twente speelde. Ik stond tegenover Thomas Vermaelen en heb een ontzettend moeilijke wedstrijd beleefd. Hij is sterk, snel en meedogenloos in de duels. We zijn nu een paar jaar verder, maar hij is nu nóg beter geworden.

Waarom er Kennedy achterop zijn shirt staat in plaats van zijn achternaam: ‘Dat is mijn eigen keuze geweest en dat is puur een gevoelskwestie. Ik weet dat het in Zweden en Nederland gebruikelijk is om de achternaam op het shirt te zetten, maar ik vind Kennedy beter klinken dan Bakircioglü.’

Het verschil met zijn oude club FC Twente is groot. ‘Je merkt aan alles dat Ajax een grote club ís, terwijl FC Twente dat probeert te worden’, aldus Bakircioglü. ‘Door de prachtige historie is de druk bij Ajax ook veel groter. Neem bijvoorbeeld de aandacht van de pers. In Enschede heb je misschien vijf verslaggevers bij een persconferentie, terwijl dat bij Ajax het veelvoudige is.’

Bij Ajax lijkt Kennedy op een zijspoor te zijn beland, maar de sfeer blijft goed. ‘Die is erg goed. Er heerst echt een groepsgevoel; samen moeten we er alles aan doen om kampioen te worden. Dat gevoel zie je ook terug als we scoren: ieder doelpunt vieren we samen. Iedere speler gunt een ander een doelpunt.’

Related posts