feyenoord opvolger Froger in ‘Effe geen cent te makken’

Het gaat niet zo best met onze vrinden uit rotterdam-zuid en dat gaat ons natuurlijk allemaal aan het hart: NOT! Eerlijk is eerlijk; behalve winst van Ajax is er natuurlijk niks lekkerder dan feyenoord te zien stuntelen. Wat dat betreft komen we natuurlijk flink aan ons trekken dit jaar. Afgelopen weekend verloor de havenclub voor de 18e maal dit kalenderjaar: een nieuw clubrecord!

‘Het legioen’ begint nu ook te morren want zelfs voor een rasechte feyenoorder, die lange tijd stil gehouden werd met zwart-wit beelden van vergane glorie, is nu toch de maat vol. Ook voorzitter Dick van Well moet toegeven dat Feyenoord in een zogenaamde ‘crisis’ zit.

Toch kan de preses zich niet vinden in de kritiek van de fans. De voorzitter snapt niet waarom de fans met een beschuldigende vinger naar het bestuur wijzen. “Ze moeten op iemand boos worden”, denkt Van Well. Hij schat de kennis van de gemiddelde feyenoord-fan ook niet hoog in: “Ik begrijp dat ze iemand verantwoordelijk stellen. Dan roepen ze ‘bestuur’ en wie het bestuur is, weten ze misschien niet eens helemaal’’.

‘Effe geen cent te makken’
Voorlopig kan het trouwe Legioen forse versterkingen echter nog wel even vergeten, benadrukt de preses. “René Froger, een goede bekende van me, zat laatst in het programma ‘Effe geen cent te makken’. Dat is bij ons op dit moment ook zo. Financieel is dit het moeilijkste jaar van Feyenoord. We komen van 37 miljoen euro schuld, waar de belastingclaim niet in zat. We zitten nu op 16 of 17 miljoen waar die claim – met rente erbij is dat zeven miljoen – wél in zit. In die zin hebben we stappen gemaakt.’’

Van Well heeft goede hoop dat Feyenoord na de winter weer gaat presteren. “Ik zie elke wedstrijd en dat is niet altijd een feest. Maar mijn insteek is dat tachtig, negentig procent van de geblesseerde spelers na de winterstop weer kan voetballen. Dan staat er eindelijk een elftal dat er moet staan.’’

We zullen het zien. Wij kijken al uit naar 15 februari als feyenoord op bezoek komt in de ArenA!

Related posts