‘De Graafschap wil Siem de Jong huren’

Siem de Jong speelt na de winterstop mogelijk met zijn broer Luuk in een elftal. De Graafschap zou geïnteresseerd zijn om de middenvelder van Ajax op huurbasis over te nemen, zo meldt AD/Sportwereld.

Hoe Ajax tegen dit idee aankijkt is niet bekend. De negentienjarige De Jong komt dit seizoen nauwelijks aan spelen toe. Coach Marco van Basten geeft veelal de voorkeur aan andere spelers, waardoor de middenvelder dit seizoen nog maar in vijf competitieduels binnen de lijnen verscheen. De laatste wedstrijden speelt De Jong echter regelmatig. Zo stond hij in de basis tegen NAC Breda en Slavia Praag. Van Basten gaf onlangs aan de situatie van De Jong in de winterstop te willen bekijken.

De Jong speelde in de jeugd van De Graafschap. Op zijn 16de maakte de middenvelder de overstap naar Ajax. De Graafschap-coach Henk van Stee zou zeer gecharmeerd zijn van de middenvelder en hoopt De Jong volgens Sportwereld te kunnen huren van Ajax. Bij De Graafschap maakte Siem de Jong zijn jongere broertje Luuk (18) begin november zijn competitiedebuut.


De gebroeders De Jong voorafgaand aan het duel De Graafschap-Ajax van afgelopen zondag

Zie ook eerdere bericht:
16-12-2008: Spelen betekent blijven voor Siem de Jong

Related posts