‘Ajax wil contract Vermeer openbreken’

Ajax hoopt op korte termijn met Kenneth Vermeer om de tafel te kunnen voor een gesprek over een nieuwe verbintenis. Dat meldt AD/Sportwereld vandaag. De geboren Amsterdammer staat nog tot de zomer van 2010 op de loonlijst. Vermeer en zijn management hebben de boot tot dusverre afgehouden. Zij wachten liever tot het contractueel afgesproken evaluatiemoment in mei 2009. De 22-jarige doelwachter is momenteel eerste keus door de blessure van Maarten Stekelenburg. De jeugdinternational stond dit seizoen in zeventien officiële duels onder de lat.

Stekelenburg heeft bij Ajax een contract dat tot 2012 loopt en wordt voor volgend jaar zomer met diverse clubs uit het buitenland in verband gebracht. Vermeer is na Jan Vertonghen, Gregory van der Wiel en Toby Alderweireld voorlopig de laatste speler uit de eigen kweek van wie Ajax het contract tussentijds wil openbreken en verlengen.

Daley Blind verlengde afgelopen vrijdag zijn contract met drie jaar tot medio 2013. De aanvoerder van Jong Ajax maakte zijn debuut voor de hoofdmacht op 7 december jongstleden in de wedstrijd tussen FC Volendam en Ajax (1-2). Blind kwam daarna in actie tegen NAC Breda, De Graafschap en in de UEFA Cup-wedstrijd tegen Slavia Praag.

Bron: AD / Voetbalzone.nl

Related posts