Jaap Stam mogelijk terug op voetbalveld

Jaap Stam heeft van FC Zwolle trainer Jan Everse een aanbod gekregen om zo nu en dan mee te trainen met de selectie van FC Zwolle. De Kampenaar heeft laten weten dat hij het aanbod in beraad heeft genomen, maar dat hij zeker geen wedstrijden meer gaat spelen.

Jaap Stam begon zijn professionele loopbaan bij FC Zwolle en groeide uit tot een groots voetballer. Stam kwam in zijn carriere 67 keer uit voor het Nederlands elftal, waarmee hij op het WK van 1998 de halve finale haalde, een prestatie die hij in 2000 op het EK in eigen land herhaalde. Via SC Cambuur, Willem II, PSV, Manchester United, Lazio Roma en AC Milan, belande de robuuste verdediger uiteindelijk bij Ajax.

Stam hoopte bij Ajax nog wat successen te kunnen vieren. Tot twee keer toe liep hij echter de Champions League mis en zelfs ook de groepsfase van de UEFA Cup. Daarnaast had Stam last van verschillende blessures waardoor zijn tijd in Amsterdam hem niet bracht wat hij gehoopt had. Op 29 Oktober 2007 besloot Stam definitief een punt te zetten achter zijn glansrijke carriere.

Related posts