Ajax zonder Lindgren tegen De Graafschap; Gabri en Enoh terug; Vermaelen twijfelgeval

Ajax reist zondag af naar Doetinchem zonder Rasmus Lindgren. De middenvelder is nog niet hersteld van de enkelblessure die hij maandag op liep tijdens de training. vanmiddag hervatte Lindgren de individuele training. Hij beperkte zich vooralsnog tot het lopen van wat rondjes. Daarnaast is Thomas Vermaelen een twijfelgeval voor het duel met de nummer voorlaatst van de Eredivisie. Door klachten aan zijn achillespees trainde de 23-jarige Belg vrijdag niet mee. “Thomas heeft vandaag rust gekregen. Het is nog even afwachten of hij mee kan doen zondag”, aldus Van Basten vanmiddag.

Ook Jeffrey Sarpong was absent tijdens de vrijdagtraining. De aanvallende middenvelder kwam verkeerd terecht tijdens een training en liep hierbij een schouderblessure op, die hem enkele dagen langs de kant zal houden. Wegens lichte pijn aan zijn enkel, trainde Rasmus Lindgren apart van de groep. Gabri en Eyong Enoh deden wel volledig mee met de Amsterdammers.

Van Basten denkt overigens niet dat het een gemakkelijke middag gaat worden voor zijn ploeg. “Ik verwacht een heel gemotiveerde tegenstander aan te treffen. Het wordt een lastige wedstrijd.”

Op het gebruikelijke onderhoud met de pers refereerde de 44-jarige coach nog eventjes aan dezelfde wedstrijd een jaar geleden. “Vorig seizoen won Ajax uit bij De Graafschap met 1-8, dus ik denk dat er ook wel revanchegevoelens mee zullen spelen. Het wordt ongetwijfeld een lastige wedstrijd, maar wij gaan er alles aan doen om te winnen.”

Van Basten maakt zaterdag bekend welke achttien namen deel zullen uitmaken van de wedstrijdselectie voor het duel met de Superboeren. Ismaïl Assati, Maarten Stekelenburg, Dennis Gentenaar en Jan-Arie van der Heijden zullen in ieder geval niet tot de selecte groep behoren. Zij zijn allen herstellende van blessures.

Related posts