Slavia Praag wil tegen Ajax iets laten zien

Slavia Praag is er morgenavond alles aan gelegen om Ajax flink op de huid te zitten. De Tsjechen zijn erop gebrand om hun eerste doelpunt dit UEFA Cupseizoen te scoren. ,,Het gaat ons niet gebeuren dat wij zonder doelpunt de ArenA verlaten”, vertelde Slavia-coach Karel Jarolim in de perskamer van de ArenA.

De spelers en begeleiding van Slavia Praag verkenden vanavond de Amsterdam ArenA middels een lichte en korte training. Het stadion waar zij vorig seizoen de stap zetten richting de poulefase van de Champions League. ,,Hier liggen goede herinneringen”, stelde Jarolim terugblikkend op de 0-1 zege in de voorronde van het kampioenenbal op 15 augustus 2007. ,,Dat leeft ook nog altijd bij de spelers. We hebben in dit stadion de basis gelegd voor een prachtig seizoen.”

Sindsdien is er ondanks het succes weinig veranderd bij Slavia Praag. ,,Er zijn wel wat spelers weggegaan”, aldus de coach. ,,Daar hebben we weer goede vervangers voor weten te vinden. Het framework staat: we staan niet voor niets bovenaan in de Tsjechische competitie.” Ook voor deze editie van Ajax – Slavia Praag heeft de coach hoop op een goed resultaat. ,,Het is onze laatste wedstrijd voor de winterstop. Voor ons een mooie kans om ons nog te laten zien op dit Europese niveau.”

Doelpunt
Echt lekker gaat het niet met Slavia Praag in de poulefase van de UEFA Cup. Niet alleen is de ploeg al zeker van uitschakeling, er is zelfs nog geen doelpunt gemaakt. En daarmee zijn de Tsjechen de enige in alle acht UEFA Cuppoules. ,,Dat gaat ons niet gebeuren”, aldus Jarolim. ,,We zijn ons er van bewust dat wij de enige ploeg zijn zonder doelpunt, maar dat is morgen anders.” In die woorden kon middenvelder Marek Suchy zich vinden. ,,We gaan er alles aan doen om tegen Ajax te scoren.”

Bron: Ajax.nl

Related posts