Jan Vertonghen rukt op naar tweede plaats in klassement Voetballer van het Jaar

Jan Vertonghen is opgestoomd naar de tweede plaats in het klassement van de Voetballer van het Jaar van Telesport. De Ajacied kreeg van rapporteur Orlando Trustfull een 7,5. Trustfull vond de Belg in de thuiswedstrijd van Ajax tegen NAC de beste speler. De achterstand van Vertonghen op koploper Mounir El Hamdaoui van AZ is nu nog drie punten. El Hamdaoui kreeg voor zijn optreden tegen feyenoord van afgelopen zaterdag een zeven.

Eljero Elia van FC Twente, die zeer nadrukkelijk in de belangstelling staat van Ajax, is de man die deze week een flinke sprong maakte in het klassement. De linkerspits klom naar een gedeelde derde positie, die hij wel moet delen met Demy de Zeeuw van AZ.

Danijel Pranjic, Zilveren Schoen-winnaar van het afgelopen seizoen achter winnaar John Heitinga, staat nog steeds, ondanks dat hij vanwege een blessure niet speelt, hoog in het klassement. Inmiddels heeft hij dit seizoen drie wedstrijden niet gespeeld. Een duel mag hij volgens het reglement nog missen. Worden het meer dan vier wedstrijden, dan gaat de geboren Kroaat in het klassement snel omlaag. Van alle spelers op de ranglijst zijn, conform het reglement, de vier slechtste resultaten afgetrokken. Uiteindelijk tellen dertig van de 34 duels mee in de strijd om de Gouden, Zilveren en Bronzen Schoen.

Related posts