FC Twente verkoopt Elia liever aan willekeurige Engelse club dan aan Ajax

FC Twente verkoopt, volegsn woordvoerder Bart van Leest van de club uit Enschede, Elia liever aan een Engelse club dan aan Ajax, zo meldt Tubantia vanavond. Volgens Van Leest is dat ook niet meer dan logisch: ‘Wij willen in Nederland mee doen om de CL-plaatsen en een directe concurrent versterken lijkt mij dan geen goed signaal.’

Van Leest zegt te begrijpen dat Elia liever naar Ajax gaat maar dat zal hem verder worst wezen: ‘Ik heb er alle begrip voor dat Elia liever een tussenstap maakt door naar Ajax te gaan maar daar hebben wij als club geen belang bij. Als Elia écht weg wil dan gaat hij wat ons betreft niet naar Ajax.’

Het verleden heeft al aangetoond dat Twente een lastige onderhandelingspartner is. Het lukte Ajax bijvoorbeeld in een eerder stadium niet Orlando Engelaar en Rob Wielaert naar Amsterdam te halen.

Aan het lange lijstje Engelse clubs dat Elia al op het lijstje heeft staan kan nu ook Newcastle United toegevoegd worden. Elia schijnt al gesproken te hebben met vertegenwoordigers van de club uit het Noorden van Engeland. Van leest wenste hierop geen commentaar te leveren.

zie eerdere berichten:
16-12-08: Munsterman wil Elia niet laten gaan: ‘Ajax heeft zich nog niet gemeld’
16-12-08: Van Basten sprak al met Elia die zelf ook voorkeur voor Ajax heeft
15-12-08: VI: ‘Ajax gaat deze week bod uitbrengen op Elia’
13-12-08: ‘Elia kon naar Racing Santander maar heeft betere aanbiedingen van o.a. Ajax en Arsenal’
08-12-08: Emanuelson hoopt op versterking in winterstop: Eljero Elia?
18-11-08: Management: Interesse Ajax voor Eljero Elia ‘nonsens’
14-11-08: ‘Elia opnieuw in belangstelling Ajax’
19-06-07: Elia: ‘Naar Ajax? Kom op zeg, dat kon ik toch niet maken naar de supporters’

Related posts