Anita en Sarpong in selectie voor Slavia; Enoh, Lindgren en Gabri niet

Vurnon Anita en Jeffrey Sarpong keren voor het UEFA Cupduel met Slavia Praag van morgen terug in de wedstrijdselectie van Ajax. Zij nemen de plaatsen in van de geblesseerde spelers Rasmus Lindgren (die een pijnlijke enkel over hield aan een onfortuinlijke botsing op de training met een ploeggenoot) en Eyong Enoh. Daarnaast is het opvallend dat Gabri nog ontbreekt. Volgens Marco van Basten komt het duel met Slavia te vroeg voor Gabri, die net van een enkelblessure is hersteld. ‘Gabri traint pas sinds maandag weer mee met de groep. Hij moet eerst weer ritme opdoen tijdens trainingen.’

Voor Sarpong is het de eerste keer sinds zijn knieblessure dat hij weer deel uitmaakt van de A-selectie. De middenvelder annex aanvaller raakte geblesseerd tijdens het UEFA Cupduel in Birmingham met Aston Villa. De laatste weken deed Sarpong veel wedstrijdritme op bij Jong Ajax. Ook afgelopen maandag scoorde hij tijdens de bekerwedstrijd van Jong Ajax bij Jong FC Utrecht (0-6).

De achttien geselecteerden voor Ajax – Slavia Praag (20.45 uur) zijn:
Bruno Silva, Oleguer, Thomas Vermaelen, Jan Vertonghen,,Evander Sno, Urby Emanuelson, Miralem Sulejmani, Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Luis Suarez, Dario Cvitanich, Leonardo, Hans Vonk, Siem de Jong, Robbert Schilder, Jeffrey Sarpong, Vurnon Anita en Daley Blind.

Related posts