Kennedy, Rommedahl en Martina mogen verkocht, Anita verhuurd, Onduidelijkheid over Leonardo

Kennedy Bakircioglu, Dennis Rommedahl en Javier Martina hebben van Ajax te horen gekregen dat ze in de winterstop kunnen worden verkocht of verhuurd. Het trio komt definitief niet voor in de toekomstplannen, zo is hen in een gesprek met de clubleiding verteld, meldt het Algemeen Dagblad.

Van de drie aanvallers maakte Bakircioglu de laatste tijd juist weer minuten in het eerste elftal. Marco van Basten ruimde voor de Zweed in een aantal wedstrijden zelfs een basisplaats in, nadat Bakircioglu in de zomer aanvankelijk was verteld dat hij op weinig speeltijd hoefde te rekenen. Rommedahl en Martina, de rechtsbuiten van Jong Ajax, kwamen onder Van Basten slechts sporadisch uit voor Ajax 1.

Anita
Naast het trio mag ook Vurnon Anita in januari worden verhuurd, maar in hem ziet Ajax nog volop toekomst. ,,De technische staf is tevreden over de ontwikkeling van Anita in de eerste seizoenhelft. Nu zou het goed zijn als hij die ontwikkeling wekelijks in de eredivisie kan laten zien,’’ stelt Ajax’ technisch manager Danny Blind.

Leonardo
Over Leonardo is nog geen beslissing genomen. De Braziliaan hoorde afgelopen zomer eveneens dat hij op weinig speeltijd hoefde te rekenen, maar Van Basten gebruikt hem inmiddels regelmatig, al dan niet als invaller die ondermeer de winnende treffer maakte in het UEFA Cup-duel met Hamburger SV. ,,We beraden ons over Leonardo,’’ stelt Blind. ,,Zeker is al dat we hem niet zomaar laten gaan als zich in de winter een club zou melden. Maar het kan ook zijn dat we proberen zijn contract open te breken. Leo heeft zich sterk teruggeknokt en maakt een prima indruk.’’

Op keepersvlak wacht Ajax ook nog met een beslissing over welke drie van de vier keepers overblijven voor de tweede seizoenshelft. Zeker is dat Maarten Stekelenburg zich in januari weer meldt na zijn blessure en dat Ajax daarnaast tevreden is over hoe Kenneth Vermeer de Oranje-doelman momenteel vervangt.

Related posts