Ajax niet goed maar toch ruim langs NAC: 3-0 (Incl. video’s van de goals)

Ajax heeft vrijdagavond zonder goed te spelen een ruime zege behaald op NAC Breda. Na twee dotten van kansen wist Ajax mede dankzij de eerste seizoenstreffer van Dario Cvitanich uiteindelijk met een ruime 3-0 winst van het veld te stappen.

Kijk hier voor het exclusieve fotoverslag van dit duel

NAC had al na zo’n 20 seconden de kans om de score teo openen toen Gregory van der Wiel nonchalant terug speelde op doelman Kenneth Vermeer. Anthony Lurling omspeelde de Ajax-goalie maar zag zijn schot in het zijnet belanden. Vervolgens hadden de bezoekers nog een grote kans maar Joonas Kolkka schrok na dertien minuten zo van zijn kans, dat hij op vijf meter van het doel deze om zeep hielp. Daarna ontspon zich een slordige wedstrijd gekenmerkt door vele foute pases aan beide kanten.

Ajax wist de score toch te openen: Een lange bal werd door Luis Suárez met het hoofd op Cvitanich teruggelegd, die met een geplaatste inzet Jelle ten Rouwelaar het nakijken liet. De openingstreffer bracht Ajax niet over het dode punt heen. NAC kon zo nu een dan uitbreken dankzij slordigheden aan de kant van Ajax. Met name het duo Van der Wiel en vooral Oleguer speelden een draak van een wedstrijd. Onbegrijpelijk dat Van Basten de Spanjaard in het centrum laat staan terwijl de in vorm verkerende Thomas Vermaelen tot linksback gedegradeerd is. Vermaelen was wederom, samen met landgenoot Vertonghen, een verademing om te zien qua werklust en onverzettelijkheid.

In de tweede besliste Siem de Jong met een sublieme actie de wedstrijd: Nac-er Kees Kwakman kon De Jong alleen nog afstoppen door hem in het strafschopgebied onderuit te halen. Het leverde naast een strafschop de speler van NAC ook zijn tweede gele kaart op. Suárez benutte het buitenkansje: 2-0. Een geplaatst afstandschot van Rasmus Lindgren gooide de wedstrijd definitief op slot. Ajax hoefde niet en NAC kon simpelweg niet. In de slotfase mikte Suárez nog een vrije trap op de lat, maar uiteindelijk zou bij 3-0 blijven.

Dankzij de zege staat Ajax aan kop van de Eredivisie samen met AZ. De Alkmaarders spelen zaterdagavond uit tegen feyenoord. Voor NAC betekende het de derde opeenvolgende nederlaag.







Ajax-Nac Breda: 3-0 (1-0)
27. Cvitanich 1-0
55. Suarez 2-0 (pen.)
64. Lindgren 3-0

Scheidsrechter: Nijhuis
Toeschouwers: 50541
Kaarten: Geel: Gorter, Lurling, Mtiliga en Kwakman (allen NAC)
Rood: Kwakman (NAC 2e geel ’54)

Opstelling Ajax:
Kenneth Vermeer, Gregory van der Wiel, Oleguer (’65 Daley Blind), Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen, Rasmus Lindgren (’74 Eyong Enoh), Siem de Jong, Urby Emanuelson, Luis Suarez, Darío Cvitanich (’69 Leonardo), Miralem Sulejmani

Opstelling NAC Breda:
Ten Rouwelaar, Fehér, Loran (’65 Hofstede), Zwaanswijk, Mtiliga, De Graaf, v.d.Leegte (’34 Cairo), Kwakman, Kolkka, Lurling, Gorter

Related posts