Jong Ajax geeft tegen Vitesse in slotfase zege uit handen

Jong Ajax is er niet in geslaagd de tot twee keer toe eerder afgelaste wedstrijd tegen Jong Vitesse te winnen. Tot vijf minuten voor tijd leidde Ajax, maar een goal van Vitesse-aanvaller Giovanni Gravenbeek in de slotfase zorgde voor de 3-3 eindstand.

Ajax gaat daardoor de winterstop in met een derde plaats. Koploper Jong NEC verdiende tot nu toe twee punten meer. Jong Feyenoord bezet de tweede plaats. Bij winst op Jong Vitesse was de wintertitel voor Jong Ajax geweest. Koster: ,,We hadden bovenaan kunnen staan, ja. Maar uiteindelijk gaat het erom dat je aan het einde van het seizoen bovenaan staat.”

Na een 1-0 ruststand voor Vitesse kwam Jong Ajax in de tweede helft langszij via invaller Marvin Zeegelaar. Jong Vitesse kwam vervolgens weer op voorsprong door een benutte strafschop van Pluim. Darko Bodul zorgde na 70 minuten voor 2-2. Nadat diezelfde Bodul Ajax tien minuten voor tijdvoor het eerst op voorsprong zetten leek de ploeg van Adrie Koster op rozen te zitten, maar zes minuten later maakte Gravenbeek alsnog gelijk.