Derksen uit ‘betrouwbare bron’: ‘Ajax wil Tuyp aantrekken’

Volgens Johan Derksen is Ajax achter de schermen druk bezig Jack Tuyp te halen. Dit meldt Derksen vanavond in het tv-programma Voetbal International. De 25-jarige Volendammer zou in de winterstop moeten komen. De hoofdredacteur van het voetbalweekblad gaf aan de informatie te hebben verkregen via een niet te benoemen ‘betrouwbare bron’. De clubs ontkennen alles.

Tuyp; geboren en getogen Volendammer, heeft dit seizoen in 12 wedstrijden 4 doelpunten gemaakt. Vorig seizoen maakte hij er zelfs 26 in 35 wedstrijden, weliswaar in de eerste divisie.

In 2004-2005 kwam Tuyp uit voor FC Groningen, maar dit werd geen succes: hij kwam in slechts 11 wedstrijden in actie, maar wist geen enkele keer te scoren. Tot op heden kwam hij tot 69 doelpunten in 167 gespeelde wedstrijden in het betaalde voetbal.

Related posts